Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 Dansk september 2006: Varmerekorden som ble borte ...


København, 8.10.06: September 2006 lå lenge an til en ny temperaturrekord, men måtte til slutt nøyes med en offisiell tangering av de 16,2*C som er landsgjennomsnitt fra 1999. Med andre ord ikke svært ulikt her hjemme.
I en flott første høstmåned 2006 kom Danmark meget nært på en ny temperaturrekord for september. Mandag middag den 2.10. sto det imidlertid klart at det bare ble en tangering av de 16,2 gradene fra 1999.
-- Avgjørelsen falt til aller sist. Og det var like før det skulle målfoto til, sier avdelingsmeteorolog Stig Rosenørn ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) til instituttets nettsted www.dmi.dk.
Først da alle stasjonene hadde meldt inn siste observasjon og man fikk vektet de forskjellige danske regionene, sto det klart at man endte offisielt på 16,2*C.
16,2*C er dog også en ganske pen temperatur for den første høstmåneden. Det er 3,5 over normalen på 12,7*C og enda varmere enn en gjennomsnittlig august måned, som har et landsgjennomsnitt på 15,7 grader.
Mens de store temperaturrekordene uteble, er det likevel en morsom liten en som DMI trekker fram i september-oversikten sin: Den laveste temperaturen ved de danske meteorologiske stasjonene ble 4,3*C. -- Ofte får vi den første nattefrost i september, og vi har alltid tidligere vært nede på, eller under, 3,1*C minst ett sted og én gang i løpet av de seneste 132 årene, sier Stig Rosenørn, som legger til at de 3,1 gradene stammer fra 1884 og sto altså inntil i år som den maksimale minimumstemperatur i september. Forklaringen på dette er at ingen netter i måneden har vært både klare, tørre og samtidig vindstille. De nettene hvor utstrålingen har vært høy på grunn av lav fuktighet og skyfrie forhold, har det også vært nok vind til å transportere varme inn over land fra farvannene omkring oss, slutter avdelingsmeteorolog Rosenørn.


Tilbake

Nyheter

TOLV AV 21 FERIEDAGER KLAR- OG PENVÆRSDAGER: - Og turistbyen Xylokastro bød på 23,1 grader i snitt-maksimum, mot 2,9 "hjemme"

GR-Xylokastro/Bærum, i november: For mulig interesserte
skal Vær og vind gi en liten begrunnelse for at vi valgte tre
ukers ferie på gresk fastland, dvs. på Peloppones. Den lille
turistbyen Xylokastro på sørsiden av Korintbukten ble
målet...

Les mer


BERGENSMETEOROLOG HUSKER IKKE FRA EN DAG TIL DEN NESTE: - Varsler tosifrete temperaturer på Vestlandet...

Bærum, 23.11.19: - Det kan bli tosifret for
vestlendingene i helgen, er tittelen på toppoppslaget på
"yr.no" akkurat nå.
- Etter mange kalde dager kan vestlendingene i helgen
trolig se tosifrete temperaturer på gradestokken, heter
det i ingressen

Les mer


YR.NO-NYHET DEN 28. AUGUST: - Bergen nær tredobling i antall dager over 25 grader; åneida…

Bærum, 19.11.19: - Det er høysommerdag (over 25
grader) i Bergen i dag. Slike dager har det blitt flere av de
siste årene. Fra 1960 til 1990 hadde Bergen i snitt tre
høysommerdager i året, mens fra 1990 til 2019 har antallet
nesten tredoblet seg.

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©