Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 -- Desember foreløpig varmere enn november var på Værnes


20.12.06: Hadde det ikke vært for fem dager omkring månedsskiftet oktober/november da vinteren kom på overraskende visitt i Nord-Trøndelag, ville vi fortsatt ha vært uten vinter så langt i en svært varm førjulstid.
Med temperaturer som de 20 første dagene av årets julemåned har vært mer enn fem grader varmere enn normalt, er det klart at desember 2006 blir tidenes aller varmeste også i Nord-Trøndelag.
- Til og med onsdag var middeltemperaturen på Værnes -- et sentralt vær-sted for nord-trøndske massemedier -- 4,2 grader, etter hva vi har beregnet her på www.varviggo.no på bakgrunn av fritt tilgjengelige vær-data på nettsidene hos Meteorologisk institutt.
I den forbindelse kan det være aktuelt å minne om at den hittil varmeste desember-måneden på Værnes var i 1972 da desember hadde en månedsmiddeltemperatur på 2,9 grader. Og i samme slengen kan vi minne om at middeltemperaturen for november i år endte på 4,1 grader, altså under nivået hittil i desember. Snakk om krøll i været!

Ni grader varmere enn normalt
I dag, onsdag, var det ikke mindre enn 8,9 grader varmere enn normalt på Værnes: En døgnmiddeltemperatur på 7,2 grader, mot normalt den 20.12. = minus 1,9 grader.
Desember så langt har heller ikke kunnet varte opp en eneste dag med vinter, dvs. at døgnmiddeltemperaturen har vært under null grader. Sist Kong Vinter var på et kortvarig besøk på Værnes, var den 12. november og i til sammen fem dager i månedsskiftet oktober/november.
- Hadde det ikke vært for disse seks dagene, hadde det virkelig vært sensasjonelt at vi fire dager før julaften ikke hadde hatt en eneste dag med vinter. Da hadde vi slått alle tidligere rekorder. Både i 1972, 1971 og 1948 innfant den første dagen med vinter i desember seg på den 8. -- i dag er vi kommet til den 20. ...


Tilbake

Nyheter

VARSLET STYRTREGNBYGER PÅ AGDER OG I TELEMARK: - Det ble 15,1 mm på Hynnekleiv Stasjon i Birkenes mellom to og tre i ettermiddag

Mandal-Eigebrekk, 10.07.20: Radio-værvarslene i
morges antydet at det utover ettermiddagen i dag
kunne komme styrtregnbyger lokalt på Agder og i
Telemark, med "muligheter for torden", som det heter
på værvarslings-fagspråket hos Meteorologiske.


Les mer


NRK-JOURNALIST I STAVANGER SVARER VÆR OG VIND OM SOMMERTEMP.-OVERSIKT

Mandal-Eigebrekk, 10.07.20: Først sent i går kveld, etter
en lang og hyggelig, lokal bryggefest her på Eigebrekk,
dukket svaret på Vær og Vinds fem punkter eller spørsmål
om den etter hvert så berømte sommerværoversikten for
hele landet...

Les mer


VARAORDFØRER I BODØ SLÅR TILBAKE MOT NRK: - Vi har ikke en dårligere sommer

Mandal-Eigebrekk, 08.07.20: Vær og Vind forstår meget
vel at Bodøs varaordfører Ola Smeplass (Sp) er misfornøyd
med NRKs BESTE SOMMERVÆROVERSIKT og at Bodø av
svært forståelige årsaker havner på bunnplass av de ÅTTE
stedene som NRK-Rogaland VALGTE

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©